Tidbokning

Boka Ängsbanan 18 hål

Tidbokning på Ängsbanan gäller hela året, alla dagar mellan 06.00 - 20.00. Den är öppen obegränsad tid i förväg och alla har möjlighet att boka två tider per dag och kan maximalt ha fyra aktuella bokningar samtidigt under säsongen.

Får du förhinder eller ändrade planer ber vi dig respektera alla andra genom att avboka tid som du inte kan utnyttja i god tid, senast 24 timmar innan starttid.

Reservation av tid görs via MinGolf på golf.se, via terminalen i klubbhuset eller genom receptionen. Dit når ni på 042-930 51. Vid kö betjänas kund som befinner sig på plats receptionen först, därefter väntande samtal och därefter väntande på plats igen.

Vid bokning ska samtliga spelares Golf-ID alltid uppges. En förbokad boll skall anmäla ankomst senast 15 minuter före start i receptionen. Om ej så sker kan tiden lämnas till annan spelare. Receptionen har rätt att fylla ut tomma platser i bollen.

Boka Parkbanan - Pay & Play

Alla tider mellan 08.05-18.55 måndag-torsdag och 08.05-15.55 fredag-söndag är bokningsbara på plats. Det innebär att du och ditt sällskap kan anmäla er till första bästa tid när ni kommit till klubben. De två sista tiderna i varje timme i schemat (xx.45 och xx.55) går även att förboka via golf.se eller receptionen fram till aktuell speltid. Alla har möjlighet att boka två tider per dag och kan maximalt ha fyra aktuella bokningar samtidigt under säsongen. 

De bokningsbara tiderna följer receptionen och shopens öppettider och det är i första hand receptionen ni vänder er till. Shopen tar över bokningarna på eftermiddagarna när receptionen stängt för dagen.

Tiderna utanför bokningsschemat, det vill säga tidig morgon och kväll, är bollränna med 10 minuters mellanrum. Bollrännan finns placerad utanför shopen. OBS! Bollrännan gäller endast Parkbanan, Ängsbanan bokas alltid via terminalen i klubbhuset när både shop och reception stängt!

Greenfee betalas alltid innan spel och avgiften gäller för 9 hål. Önskar du spela ett varv till bokas ny tid i bokningssystemet. Saknar gäster kontanter och både reception och shop stängt erbjuds möjlighet till betalning via Swish. All information om betalning finns inne i klubbhuset, vid slopetabellerna och scorekortsdisken.

Sällskap på fler än 8 spelare kan förboka alla tider på Parkbanan genom att ringa receptionen, men vi hänvisar alltid till de förbokningsbara alternativen före på-plats-tiderna.

En skön upplevelse

Speltempot är generellt ganska högt på Ängsbanan. Mätningar har visat att snittrundan tar 4 timmar och 5 minuter inklusive kioskpaus, en vacker sommardag med hög beläggning. Vi hyllar ett bra speltempo och upplever att golfarna når bättre reslutat och är på gladare humör när spelet flyter på. Har ditt parti svårt att hålla tempot till bollen framför er, ber vi dig släppa igenom snabbare spelande partier.

Vi har en jättefin kiosk efter hål 9 som vi gärna ser att ni tar en kort paus vid, vill ni stanna längre och märker att bollen framför drar ifrån, kommunicera då med bakomvarande spelare så att de får möjlighet att gå igenom om de önskar ett kortare uppehåll än ni. Toalett finns i kioskbyggnaden och en Baja-Maja är placerad mellan hål 15 och 16. 

På Parkbanan brukar en runda över 9 hål ta drygt 2 timmar. Eftersom banan är öppen för alla, oavsett tidigare erfarenheter av golf ber vi alla läsa igenom Bokning & info innan rundan vilket finns under menyn Greenfee Parkbanan.

På båda banorna är det tillåtet att ha med hund. Denna skall alltid vara kopplad. Eventuella olyckor plockas upp av matte eller husse. Missbruk beivras!

Sist men inte minst...

Viktigt att tänka på är att alltid njuta och ha en trevlig vistelse på anläggningen och att aldrig spela så snabbt att du glömmer att återplacera din uppslagna torv, kratta efter dig i bunkern eller laga ditt, eller spelpartnerns nedslagsmärke.

Vår reception och shop håller generösa öppettider och greenfee skall alltid betalas före start. Håller vi stängt finns greenfeekuvert och information om tillvägagångssätt inne i klubbhuset. Det finns också möjlighet att betala via Swish. Tjuvspel är strängt förbjudet och den som ertappas åläggs betala dubbel greenfee och blir rapporterad till hemmaklubb.

Vi önskar er en skön runda och trevlig vistelse hos oss. Ta hand om varandra och våra banor och njut av vår anläggning precis som vi själva gör!