Augustislaget i blåsvädet!

Det blåste rejält under söndagsmorgonen när starten gick för Augustislaget. Det var t o m lite kyligt och småfuktigt i luften. Men efter ett par timmar var allt som vanligt igen. Sol och värme! Den hårda vinden tilltog dock ytterligare. Men den hindrade inte många att nå bra resultat.

A-klassen spelade slagtävling och startade först. Här vann Jonas Gustafsson på 70 slag. På andra plats hamnade Mikael Persson med resultat på par, 72. Med 73 slag och en tredje plats kom Christian Hellberg före Thomas Bergkvist, som hade samma resultat, högre hcp.

B-klassen spelade slaggolf och vinnaren blev Gunnar Holmgren på fina 68 slag. Tvåa kom Jan Gleisner med 72 slag och på tredje plats hamnade Bengt Håkansson.

Damerna i C-klassen stod för bästa resultaten. Här spelades också slaggolf och på fina 67 slag vann Eva Bengtson. Tvåa kom Annelie Permevik med 68 slag och bronsplatsen tog Solbritt Lindgren med 70 slag.

Lite kuriosa:
Det slogs totalt 4 933 slag. Snittscoren i klass A – 77 slag, i B- och C-klass – 79 slag. Det gjordes 24 birdies totalt; de flesta, 7 st, på hål 5. Birdies på 9 av hålen; 9 hål utan birdies. Flest par gjordes på hål 3 (29 st = nästan varannan spelare). Flest bogeys hittades på hål 4 – 33 stycken.

Blombuketter till segrarna i varje klass skänkta av Glenn på Arnes Blommor i Påarp som vanligt. Tack!
Håkan och Annica knappade in resultaten och prisutdelningar hölls klassvis på de angivna tiderna. Bra rondtider, som vanligt inom 4-timmars gränsen. Samtliga resultat hittas under Tävlingar på hemsidan.