Avslutningsfesten efter Golfveckan

Det blev en härlig avslutning på en mycket lyckad golfvecka 2018!

Det blev en härlig avslutning på en mycket lyckad golfvecka 2018! Festen som följde den sista av veckans fem tävlingar – 4-mannascramblen – lockade 75 mycket glada deltagare, som först minglade utanför restaurangen med den vackraste av utsikter och sedan gick in för att ta för sig av den fantastiska buffén som Henrik och hans duktiga köksteam hade ordnat. Stämningen var på topp, alla njöt av den utsökta maten och av trevligt sällskap. Den väl genomtänkta bordsplaceringen, med två lag vid varje bord, gjorde att det gjordes många nya bekantskaper – precis så det ska vara!

Ordföranden Alison kallade fram fem personer – Britta Hallgard, Ronny Hansson, Christina Persson, Carina Slyte och Stig Persson – som först såg ut som frågetecken men det visade sig att de (samt Gunnar Brink) hade deltagit i alla fem av veckans tävlingar. För att bli utsedd till vinnaren av Flitighetspriset fick dessa fem svara på ett antal kluriga quizfrågor – först att få tre rätt skulle vinna. Det var lite trevande i början innan våra flitiga spelare ”lossnade”, och det blev Ronny Hansson som var snabbast till slut och kunde ta hem segern. Grattis Ronny!

Det blev ju fler utmärkelser som delades ut under stort jubel. Först skulle Jan-Erik Olsson överlämna ett diplom till årets Meste och Bäste Fadder. Vem annars än vår allas Bo Hildingsson kunde få den äran?? Texten på diplomen ljöd: ”Bosse har varit den flitigaste faddern i Söndagsgolfen. Aldrig nödbedd, alltid villig att ställa upp även direkt efter nyss avverkad 18-håls runda. Vid den omröstning som skett bland adepterna avseende den bäste faddern fick Bosse de flesta rösterna. Samtliga kvinnor röstade på honom!” Bosse – klubben vore inte densamma utan dig!

Jan-Erik fortsatte då med att kalla fram Pia Pedersen och Dan Elgegren, som skulle ta emot kvällens andra diplom. Hängivenhetsdiplom! På den stod texten: ”Under denna period har dessa båda medlemmar tillsammans spelat 188 ronder golf i ur och skur, helg som söcken, med ett genomsnittligt bruttoresultat på 86 slag per person, totalt 32 336 slag. Den totala kostnaden (50% av årsavgifterna samt erlagda greenfeekostnader) har uppgått till ca 12 000 kr vilket innebär att Pia och Dan är nere i en kostnad av 74 öre per slag.” En fantastisk bedrift, Pia och Dan!

Stort, varmt tack till alla som gjorde festen så lyckad – alla gästerna, förstås, samt Henrik och hans personal och – inte minst – Jan-Erik och Gertrud Olsson, som gjorde det lilla extra för att sätta guldkant på kvällen. Ett jättetack även till Tävlingskommittén och det enorma arbetet som de, med Annica H i spetsen, gjorde under hela veckan. Vi ser ju redan fram emot nästa års golfvecka!

/Alison