Bokning av tid på Parkbanan och Ängsbanan

Bokning Parkbanan
Från idag och tills vidare bokas Parkbanans tider via MinGolf igen.
Sweetspot-appen är avaktiverad under en kort period för uppdatering och för att programvaran skall synkroniseras med vår scorekortsskrivare och vårt betalningssystem.

Generellt för både Ängsbanan och Parkbanan
Alla tider mellan kl. 06.00-20.00 varje dag är bokningsbara och tid skall vara bokad före spel. Mellan denna tid är det alltså inte tillåtet att spela utan att tiden och spelarna finns registrerade i GIT-systemet.
Bokningar kan göras via receptionen. När receptionen stängt finns möjlighet att boka via shopen. Inom ett par dagar finns också en incheckningsterminal tillgänglig vid sidan av receptionsdisken där tider kan bokas och ankomstbekräftas.
Bokningar kan givetvis också göras via Min Golf, både via dator, platta eller telefon. Saknar spelaren aktivt golf-ID måste den personen dock bokas in via telefon eller mail.

Bekräfta er starttid
Vi vill att ni alltid bekräftar er starttid senast 10 minuter före utsatt tid. Receptionen kan ha värdefull information att delge er innan start och har rätt att fylla ut tomma platser i bollen till andra spelare samt sätta ihop tvåbollar med varandra för att frigöra tider för fler som vill spela.

Paus vid kiosken
Vi ser gärna att ni tar en kort paus när ni passerar kiosken på Ängsbanan, men när framförvarande parti lämnar green på hål 10 så är det er tur att spela! Vill ni stanna längre måste ni kommunicera med bakomvarande spelare så att de får möjlighet att gå igenom om de önskar ett kortare uppehåll än ni. Under sommaren kommer kiosken vara bemannad i större utsträckning än tidigare, bland annat under damgolfen på tisdagskvällar och seniorgolfen på onsdagskvällar.

Tjuvspel
Vi har upplevt tjuvspel på banorna och kommer därför kontrollera detta i större utsträckning framöver. All personal på anläggningen har befogenhet att fråga spelare om något verkar oklart ute på banorna och som tidigare har vi en policy vid tjuvspel som säger att den drabbade spelaren skall erlägga dubbel greenfeeavgift och att händelsen rapporteras till hemmaklubben. Greenfeegäster skall kunna uppvisa betalningsunderlag såsom kvittens eller Swish-betalningsunderlag. Upplever ni som medlemmar att något inte verkar vara i sin ordning ber vi er kontakta receptionen.

Ta hand om våra greener!
Med den nya regeländringen från årsskiftet behåller alltfler spelare flaggan i när man puttar. Vi kan inte förbjuda detta, men precis som många andra anläggningar upplever vi ett större slitage på hålkanterna nu. Vi ser väldigt gärna att ni gör som före regeländringen - puttar med flaggan ur. Om ni behåller flaggan i, var försiktig när ni tar upp bollen! För handen längs flaggstången, eller som sagt – allra helst – ta ur flaggan innan ni tar upp bollen från hålkoppen!
Vi är tacksamma för att ni fortsätter laga era och era medspelares nedslagsmärken och påminner de som lätt glömmer bort…

Kratta
Bunkerkrattorna skall användas för att släta ut alla ojämnheter som skapas vid bunkerbesök. Placera sen krattan i bunkern (även skaftet så att gräsklipparna kan passera utan att föraren måste flytta krattan från gräset), parallellt med spelriktningen så bollar inte "stoppas upp".

För mer info inför spel på Parkbanan se här.
För mer info inför spel på Ängsbanan se här.