Jakob kvalificerad för riksfinal i Teen Cup

Under onsdagen arrangerades regionsfinal i Teen Cup - Sveriges största ungdomstävling i golf - på Ängsbanan. 74 spelare mellan 13-16 år kom till start för att göra upp om de åtråvärda platserna till riksfinalen i Gävle senare i augusti.

Svenska Golfförbundet har under många år arrangerat en årlig cup för ungdomar mellan 13-16 år som börjar som en klubbtävling med kval, leder till distriktsfinal, regionfinal och slutligen, riksfinal. 
Namnen har varit många baserat på sponsorn, bl. a. Electrolux Cup, Bankboken Cup, Skandia Cup och som nu - Teen Cup. 

I år föll lotten på Allerum att stå som värd för regionfinalen för spelare från Skånes Golfförbunds klubbar. Till start kom 74 spelare och en av dessa var vår egen Jakob Bonekamp som spelade i Pojkar 13 år. 

Dagen inleddes i strålande sol och svaga vindar, men det växlade om efter hand och framåt seneftermiddagen var åskvarningen och regnet ett faktum som tvingade till avbrott i drygt en timme. 
På grund av detta fick 16-årsklassen kortas ner från 36 hål till 27, men 13-15-årsklasserna kunde genomföras i sin helhet med 18 hål. 

I 16-årsklassen slog Rasmus Seppänen från Båstad till med en mycket imponerande första runda, 66 slag från tee 63, men han var inte den enda som imponerade! 
Vår "egen" Jakob Bonekamp visade fin form och kom på en andra plats i P 13-klassen. Detta innebär att Jakob får resa till Gävle i slutet på augusti och möta landets övriga kandidater i riksfinalen. 
Detta är stort! Utan att ha grävt för djupt i arkivet så är detta troligen Allerums första spelare som tagit sig till Sverige-finalen och vi kan bara säga grattis och önska Jakob ett stort lycka till! 

Under dagen har flera hjälpt till med stort och smått. 
Ett jättetack till banpersonalen, Fannie i receptionen, Melanie i kiosken, restaurangpersonalen och shoppersonal. Gunnar Brink skötte starter-funktionen på hål 1 med bravur och domare Jens Gleisner och TD Peter Beckne ledde tävlingen mycket väl. Även tack till Pelle Weimenhög och Pelle Löfberg för insatserna som forecaddies på hål 15. 

Medlemmar, gäster, föräldrar och andra anhöriga som besökt klubben idag; tack för att ni är med och stöttar och hejjar fram framtidens spelare! 

// Annelie Weimenhög, Tävlingsledare Teen Cup

Kommentarer