Mjukstart med vinterträning

Dags att börja tänka på kommande golfsäsong! Eftersom vi p g a pågående ombyggnation av klubbhuset ännu inte har tillgång till en lämplig lokal för inomhusträning, kommer Keith Davies, vår pro, att återigen genomföra ett träningsprogram ut i det fria. Förra året var det ett flertal medlemmar som deltog regelbundet i programmet och som hade nytta av rörelserna som nådde ända in till ”golfmusklerna”! På så sätt blir det lättare för kroppen att svinga utan att drabbas av träningsvärk och överansträngda muskler.

Program 2018

Vi drar igång tisdagen den 30 januari och håller på två gånger i veckan under fem veckors tid. Ingen anmälan behövs!

Vi ses tisdagar och torsdagar kl 10.00 vid parkeringsplatsen i Pålsjö skog där löp- och promenadslingorna utgår från, i närheten av Krematoriet. Därefter går vi i rask takt under ca 45 minuter med avbrott då och då för att utsätta golfmusklerna för lämpliga övningar. Dessa övningar kan du sedan fortsätta med i egen regi de dagar du inte deltar i den gemensamma delen. Efter 45–60 minuter är vi tillbaka vid startpunkten. Orkar du och vill fortsätta, enskilt eller tillsammans med några andra, är det bara att fortsätta promenera eller jogga en stund till.

Med detta program riktar vi oss främst till de medlemmar som inte redan går på gym. Vi hoppas att på detta sätt inspirera till att mjukstarta golfsäsongen för de som kanske haft det lite svårt att hitta motivationen under den mörka årstiden.

Varmt välkomna!

Motionera på egen hand

Vill du motionera helt på egen hand men med stöd av golfanpassade program kan vi rekommendera dig att söka inspiration på:
www.mytpi.com
Gå t ex in under "Improve my game" och vidare till "Drills and exercises".
www.svenskgolf.se/tema/golfskolan-golf-fys
Under rubriken "Golfskolan" hittar du "Golf & fys"