Mycket nytt från juniorerna

Det har spelats Vårscramble, träningen är igång och det är Knatte- och Juniortrofé-tävling på G!

Mycket nytt från juniorerna

Först och främst vill vi rikta ett stort tack till alla deltagare i Vårscramblen! Det blev nytt rekord i antal startande och vi hoppas att ni alla tyckte att det var en trevlig tävling som nu börjar bli en tradition, första tävlingen för året när många är tävlingssugna efter en lång väntan. Slagförsäljningen, där flera av våra juniorer deltog var även den lyckosam och det såldes slag för nästan 7000 kr, vilket också är rekord. Stort tack också till Arnes blommor som skänkte blommorna till segrarna och till Tävlingskommittén, och alla andra som hjälpte till med arrangemanget!

Juniorträningen har, som ni säkert uppmärksammat, börjat för säsongen. Liksom tidigare år har vi tre grupper igång som tränar, tisdagar, torsdagar, lördagar och söndagar tränas det på flera håll på anläggningen. Vi har plats för fler barn- och ungdomar så känner ni några som är hågade är det bara att höra av sig till oss så kommer de med i träningen.

Under påsklovet hade vi en aktivitet på Bjäre GK för anmälda juniorer där närspelsträning och spel på banan stod på programmet. Det här var en aktivitet som vi kunde genomföra tack vare ett bidrag vi sökt och fått. Vi har planer på ett längre träningsläger framöver och har sökt bidrag för det också. Det är utvecklande för juniorerna att få spela på andra banor, och att träna med en annan tränare för en stund.

Den 11 maj kommer vi att spela om Knatte- och Juniortroférna! Den här tävlingen har vi tidigare spelat på hösten, i september, men i år har vi valt att lägga den tidigare då vi har vi har andra tävlingar i slutet på säsongen. Vi hoppas att så många knattar och juniorer som möjligt anmäler sig, det brukar vara trevliga arrangemang som avslutas med gemensam lunch för alla tävlande. Tävlingarna är öppna för alla knattar och juniorer, även om ni inte tränar vill vi gärna att ni är med och tävlar, så skynda er att anmäla er!

Vi har också dragit igång årets Junior Weekly Challenge som spelas över 9 hål på Ängsbanan med start 13:00 på söndagar. Samma sak gäller här, öppen för alla våra juniormedlemmar som klarar att spela Ängsbanan på egen hand. Tävlingen pågår under säsongen i samband med träningen, d v s med sommaruppehåll. Om ni ännu inte är med, kontakta Juniorkommittén för mer information.

I lördags den 4/5 hade vi en rekryteringsaktivitet, vi bjöd in elever från Ringstorps skola åk 4-6 för att låta dem prova på golf. Tyvärr var inte vädret på sin bästa sida så det blev dålig uppslutning den här gången.

Ytterligare en liknande aktivitet kommer vi att genomföra i maj när ett flicklag i handboll ska komma och prova på golf.

Som alltid är vi också intresserade av att få fler ledare, så känner du dig manad så har vi plats för fler ledare i våra olika träningsgrupper. Kontakta Juniorkommittén för mer info.

// Martin Bonekamp

Kommentarer