10 lag spelade 9 hål scramble på Parkbanan

Flitpriset till Anki i Vi över 30

Söndagen den 29 september avslutades två av golfsäsongen uppskattade aktiviteter med ett gemensamt arrangemang till vilket också ett 25 faddrar inbjöds.

Söndagsgolfen har spelats vid 22 tillfällen och bara behövt ställas in en gång. Målgruppen är dels de personer som genomfört Grönt Kort-kurserna, dels de befintliga medlemmar som finns i intervallet hcp 37-54. I genomsnitt har 12 adepter och 6 faddrar spelat under dessa söndagar. Totalt har det avverkats ca 350 rundor. Flitigaste spelaren har varit Ronnie Jönsson som genomfört 19 av 22 ronder.

Ett stort tack till alla er 25 faddrar som osjälviskt ställt upp under säsongen och gett framför allt våra nya medlemmar en fin introduktion till golfen. Ni har varit mycket uppskattade av era ”adepter”.

Vi över 30 riktar sig främst till medlemmar som har mellan 30 och 36 i hcp. Avsikten är att spela trivselgolf med trevliga medspelare och tillsammans fortsätta att utveckla det individuella golfspelet. Gruppen har under året spelat vid 21 tillfällen. Det har sammantaget blivit 138 rundor på Ängsbanan. Säsongens flitpris gick till Anki Månsson.

Säsongsavslutningen genomfördes på Parkbanan med kanonstart och en 9-håls Scramble. Tio 4-mannalag tävlade. I varje lag ingick 4 deltagare, 2 faddrar och 2 spelare i hcp-intervallet 30-54.

Tävlingen genomfördes i bra väder vilket återspeglar sig i de fina resultaten.

Så här ser resultatlistan ut:

1. Lag Alison Dieden med Krystyna Staszewska, Patric Björnstedt och Lars Lundberg. 37 slag.
  2. Lag Jan Blide med Clas Borgman, Anki Månsson och Sara Johnson. Också på 37 slag.
  3. Lag Håkan Linnér med Berit Thurow, Matz Svensson och Åsa Nobel. 39 slag.
  4. Lag Bertil Hallgard med Lars Persson, Ronnie Jönsson och Ella Lundström. Också på 39 slag.

Övriga resultat:

40 slag – lagen Rolf Jakobsson, Peter Thurow, Stig Persson

42 slag – lagen Ellen Olofsson, Ronny Olofsson

44 slag – lag Bo Hildingsson

Nu gör vi ett uppehåll och räknar med att vara igång igen söndagen den 5 april.

Till dig som inte varit med under detta spelår säger vi varmt välkommen med din intresseanmälan redan nu till

Vi över 30 (hcp 30-36) – Matz Svensson, matz.svensson@telia.com

Söndagsgolfen (hcp 37-54) – Jan-Erik Olsson, janerik.olsson@me.com

så hör vi av oss när våren är på gång.

// Jan-Erik Olsson
fotograf, författare och tävlingsledare