Söndagsgolfen avslutad

Årets Söndagsgolf har haft säsongsavslutning. Här kan ni läsa sammanfattningen och titta på bilderna från avslutningstävlingen!

Söndagsgolfen avslutad

Söndagen den 30 september avslutades årets upplaga av Söndagsgolfen. Målgruppen för denna aktivitet är dels de medlemmar som har hcp 37 och högre, dels de nybörjare som kommer från Grönt Kort-utbildningen. Drygt 40 ”adepter” har deltagit och fått handledning av ett 25-tal faddrar. Vi har spelat företrädesvis på Parkbanan men under september har vi också kunnat gå ut på Ängsbanan med de adepter som kommit ner till hcp 38 eller lägre. Så långt det varit möjligt har vi spelat i 3-bollar med en fadder och två adepter för att få mesta möjliga personliga handledning.

Totalt har vi under perioden spelat 23 söndagar som resulterat i 250 genomförda ronder av adepter och 130 fadderinsatser. Säsongen avslutades med en Scramble-tävling över 9 hål på Parkbanan med nio startande lag bestående av en blandning av 20 faddrar och 16 adepter.

Ett fint höstväder blev en härlig inramning till avslutningenav en säsong där vi inte behövt ställa in en enda Söndagsgolf. Efter tävlingen åt vi gemensam lunch och delade ut priser till de tre bästa lagen. Segrade på 36 slag gjorde lag Wallberg där utöver Bengt också deltog Berit Thurow, Lennart Johansson och Göran Sandström. På andra plats på 37 slag kom lag Camitz med Lena Rosenblom, Therése Celander och Conny Lagerquist. Tredje platsen med samma antal slag som 2:an intogs av lag Hallgard där Ellen Olofsson, Matz Svensson och Björn Dellgren gjorde sitt yttersta för att backa upp Bertil. Söndagsgolfen säsong 2019 räknar med att komma igång första söndagen i april.

Till dig som läst ovanstående och konstaterat att du tillhör målgruppen för Söndagsgolfen och av någon anledning inte varit med i 2018-års upplaga säger vi hjärtligt välkommen när det våras 2019. Håll utkik efter information i vårens första nyhetsbrev.

Slutligen ett stort tack till alla er 25 faddrar som bidragit till att så många adepter lyckats ta golfen till sig i en miljö som vi vill ska prägla umgänget i Allerum GK

Foto: Jan-Erik Olsson

Kommentarer

Fler artiklar