Spela & Grilla

Lördagen den 11 augusti genomfördes årets andra Spela & Grilla-arrangemang.
Att det skulle råda grillförbud denna dag kunde väl ingen av oss ens drömma om när vi skrev programmet.
Det var säkert med kluvna känslor många deltagare kom till tävlingen. Å ena sidan en önskan om en solig och på alla sätt fin seneftermiddagstävling, å andra sidan en önskan om att det ska komma rikligt med regn så att banan snabbt återhämtar sig.
Verkligheten blev en fin kompromiss.
När vi samlades klockan 15.30 lyste solen över banan och deltagarna men man anade på molnen i fjärran att det var annat väder på gång. Efter en dryg halvtimmes spel var vi omgivna av två kraftiga åskväder men på behörigt avstånd. Ett lättare regn över banan ställde inte till några problem för lagen. När alla lagen hade avslutat tävlingen kom det skyfall vi fruktat men undkommit från. Banan fick det önskade tillskottet av nederbörd.

Över till tävlingen.
Åtta fyrmannalag spelade SCRAMBLE à la TEO där TEO står för de tre arrangörsfamiljerna Teinwall, Ericsson och Olsson. Syftet med Spela & Grilla är ju att ha en tävlingsform där alla oavsett hcp kan bidra under opretentiösa och lustfyllda förhållanden.
På alla ojämna hål (5 stycken) spelades sedvanlig scramble där varje deltagare skulle bidra med ett utslag och det femte kunde väljas fritt. På de jämna hålen (4 stycken) var lagen tvingade att spela vidare på den boll som var längst från hålet vilket tvingade lagen till heroiska insatser för att nå green på andraslagen på par 4 hålen.
På hål 9 gällde det att putta med hjälp av drivern. Ett av lagen glömde bort sig och använde reflexmässigt vanliga putters vilket ledde till att laget diskades. En delad andraplats gick därmed förlorad.
Det måste bara nämnas att i det diskade laget ingick två personer från tävlingsledningen. Tänk så det kan bli.
Dessa båda personer bad speciellt om att inte namnges i detta reportage!

I restaurangen möttes hungriga deltagarna av härliga dofter från buffén. Men först skulle prisutdelning ske.

Vinnande lag med 36 slag blev

Stig Persson, Birgit Lehman Olsson, Inger Rehn och Bengt Johnsson

På andra plats med 38 slag kom lag

Bo Hedström, Gertrud Olsson, Eva Bengtsson och Per Owe Karlsson

Tredje pris med 39 slag togs hem av lag

Bo Hildingsson, Grete Dellgren, Lars Långberg och Pia Karlsson

Därefter lät vi oss maten väl smaka samtidigt som vi hyllade högre makter för det välbehövliga regnet som skvalade ner utanför fönsterna.