Stora Herrdagen och Damerna i Parken inledde golfveckan

Nästan 160 spelare öppnade årets golfvecka när de två Stenströms-sponsrade tävlingarna Stora Herrdagen och Damerna i Parken inledde 2020-års tävlingssäsong. Ja, för så har det blivit – Corona-pandemin satte stopp för all tävlingsverksamhet i Sverige under våren och först från den 1 juli har det varit OK att arrangera officiella tävlingar igen.

Och vilken start det blev! Vädermässigt stundtals riktigt tufft i hård vind och kraftiga regnskurar.

På Ängsbanan gick starten från kl. 8 med Stora Herrdagen, en av våra äldsta tävlingar med spel från tee 60. Vanligtvis arrangeras kanonstart, men i år anpassades tävlingen med löpande start från hål 1. Fjolårssegraren, Håkan Lövstedt gick runt på 75 slag brutto, men fick se sig besegrad av forne klubbkamraten från Söderåsens GK, Niklas Rosenkvist som landade på 73.

Bästa netto på Ängsbanan stod Håkan Persson för, 68 slag. Tvåa Thomas Bergkvist på 71, trea Mats Andersson, också 71.

Kl. 9 gick premiären av vad vi hoppas är en ny tradition – Damerna i Parken. 60 damer var anmälda till denna niohålstävling som inleddes med startkit sponsrad av vår ordförande Matz Svensson - och avslutade med rosutdelning vid green på hål 9! En mycket fin gest som uppskattades av alla! Tack Matz!

Premiärtävlingen vanns av Lena Rosenblom på fina 33 netto, följt av Jane Artursson på samma (spelhcp avgjorde) och trea Pia Sandberg på 34. Bästa brutto hade Annelie Weimenhög på 37. 

Båda banorna spelades i toppskick, och våra greenkeepers har gjort ett fantastiskt arbete inför dagen och kommande vecka trots det kraftiga regn som fallit under de senaste dygnen.

Ett enormt tack till Björn Anderberg med familj och medarbetare från Stenströms Herr- och Damekipering på Stortorget 12 i Helsingborg för fantastiska priser. Också ett stort tack för fortsatt fint samarbete med Arnes Blommor som står för blomsterbuketter till alla vinnare. Även ett stort tack till vår nya tävlingssponsor Professionell Säkerhet som sponsrar med bruttopriser i alla singeltävlingar i år.
Kanske som en extra morot för kommande tävlingar; Från och med i år har Scandic Helsingborg Nord ett Hole In One-pris på hål 14. En övernattning för två inklusive frukostbuffé kan bli din om du slår fullträffen här under tävlingsrond!

I morgon, måndag, fortsätter veckan med Trippelslaget. Precis som idag kan resultatlistorna följas via länk på skärmen i klubbhuset och via Facebook.

Resultat Damerna i Parken by Stenströms
Resultat Stora Herrdagen by Stenströms

Kommentarer