All tävlingsverksamhet stoppas tills 30/6

Uppdaterade riktlinjer med anledning av coronaviruset kom den 3 april och uppmaningen från SGF var att ställa in all tävlingsverksamhet fram tills halvårsskiftet. Detta följer vi på Allerum vilket påverkar den traditionella dam- och herrgolfen.

Damgolf tisdagar

Damgolfen ställs in, men starttiderna finns till förfogande för de damer som vill spela från den 14 april. Tiderna 08.30-09.50 och 16.30-17.30 är fram till söndagskvällen före aktuell tisdag reserverade. På anslagstavlan i klubbhuset finns en lista där man kan skriva upp sig på valfri tid i intervallet. Man väljer också spelpartners. På måndagen tar receptionisten ner listorna och bokar in antecknade spelare på respektive starttid. Spelare utan partners sätts samman. Starttiden meddelas i Min Golf som en traditionell sällskapsrond-tid. Inget resultat räknas och spelaren väljer själv om resultatet ska anmälas i GIT. Vi rekommenderar såklart att registrera allt spel för att handicapet ska vara så aktuellt som möjligt.

Herrgolfen på onsdagar

Herrgolfen ställs in, men starttiderna finns till förfogande för de herrar som vill spela från den 15 april. Tiderna 08.00-09.50 samt 16.00-17.20 är fram till måndagskvällen före aktuell onsdag reserverade. På anslagstavlan i klubbhuset finns en lista där man kan skriva upp sig på valfri tid i intervallet. Man väljer också spelpartners. På måndagen tar receptionisten ner listorna och bokar in antecknade spelare på respektive starttid. Spelare utan partners sätts samman. Starttiden meddelas i Min Golf som en traditionell sällskapsrond-tid. Inget resultat räknas och spelaren väljer själv om resultatet ska anmälas i GIT. Vi rekommenderar såklart att registrera allt spel för att handicapet ska vara så aktuellt som möjligt.

Önskar du läsa mer kring bakgrunden för besluten så finns mer information på SGF hemsidan under: https://golf.se/for-klubben/radgivning/Corona-riktlinjer-for-klubbar/

"Tillfälliga lokala regler" som gäller allt spel på anläggningen tills vidare

Flaggstången
Lämna flaggstången kvar i hålet hela tiden. Om flaggstången måste vidröras för att centreras i hålet ska spelaren använda handske.

Bunkrar
Krattor har tagits bort från banan vilket betyder det att bunkrar inte kommer vara lika jämna som när det finns krattor på banan. Spelare uppmanas jämna ut bunkrar med sin fot eller en klubba. 1 klubblängds lägesförbättring kan tillämpas.

Handicapgrundande
Beslutet från Regelkommittén är att ronder spelade enligt ovanstående rekommendationer är giltiga som handicapronder.

Incheckning

Vi undviker större folksamlingar inne i klubbhuset. Låt endast en person i bollen checka in i receptionen och välj gärna den nya terminalen i korridoren som ett alternativ. I bokningsapparna finns även möjlighet till incheckning och det finns många digitala scorekortsfunktioner för att undvika papperskorten.

Vid kö, håll två meters avstånd till alla andra personer.

Seriespel och tävlingar efter 30 juni

Seriespel
Alla herr- och damseriespel tom den 30/6 är inställda. Vad som händer därefter får vi information om längre fram.

Tävlingar efter 30/6
Vi hoppas att situationen förbättras under våren och försommaren så att tävlingsförbudet kan upphöra efter den 30/6. Vi planerar för Golfvecka (v 28) och för andra singel-, par- och lagtävlingar under senare delen av sommaren och hösten, men detta återkommer vi till så snart vi har mer att berätta.

Restaurangen

Välkomna!
Besök gärna restaurangen, men håll avstånd till varandra. Sprid gärna ut er i hela lokalen.
För de som önskar erbjuds dagens lunch till avhämtning för 85 kr och även gårdagens lunch (levereras kall) för 50 kr. Sedan ett par veckor tillbaka kommer vi också ut med matlådorna till parkeringen för leverans till de som vill undvika att gå in i klubbhuset.

Medlemsrabatt
Från och med nu erbjuds alla fulltids- och vardagsmedlemmar 10 % på dagens i restaurangen. (Detta är en rättelse då vi i tidigare utskick formulerade oss fel!) Uppge detta innan betalning för att erhålla reducerat pris.
Alla, oavsett medlemskategori eller medlemskap i föreningen, kan fortsättningsvis också köpa VIP-kort – ett förladdat kort med valfritt saldo, för att erhålla 10 % på all mat. VIP-kort och medlemsrabatten kan dock ej kombineras med varandra. (Vid köp av VIP-kort tillkommer en kortavgift på 50 kr vid första laddningstillfället).

Kontantfritt i kiosken
Framöver gäller endast Swish-betalning i kiosken för att vi ska undvika kontanthantering där. Saknas Swish kan betalningslapparna fyllas i för att sedan betalas i receptionen eller restaurangen. Inom kort kan även kioskskulder betalas i terminalen. Sedan säsongsstart är också kiosken kameraövervakad.

Öppettider
Vi håller generellt öppet 08.30-16.00 och ökar upp tiderna allt eftersom. Kiosken är öppen dagligen med bemannig främst under helgerna.