Måndagsgolfen (VSOP)

Måndagsgolfen arrangeras som tidigare av entusiaster från Elitverksamheten och H22 med syfte att erbjuda tävlingsgolf för de seniorer som inte har möjlighet att spela seniorgolf på onsdagar och önskar träna på att spela tävlingsronder. I elitverksamheten ingår också juniorer som är under utveckling och på frammarsch mot seniortävlingar.

Första omgången startar runt första veckan i april, när solnedgången är tillräckligt sen för att 18 hål skall hinnas med i rimligt tempo med starttider kring 16.30. Omgångar spelas fram till början på september och leder till ett slutspel dit förslagsvis 80 % av deltagarantalet kvalificerar sig efter sina 8 bästa ronder. Är deltagarantalet lågt under säsongen är alla deltagare med 8 ronder välkomna att delta. Totalt bör 16 omgångar kunna genomföras under tidsperioden. Spel uteblir under tävlingsveckan och eventuellt under seriespelsveckan.

Fler deltagare 2017:
För att kunna attrahera fler spelare som p.g.a. arbete inte kan delta på måndagar vill vi tillåta spel på söndagar, valfri tid. Den rundan skall kunna ses som veckans resultat (dag före aktuell måndagsomgång). Man kan inte tävla både söndag och måndag och tillgodoräkna sig det bästa resultatet. För att få spela ronden på söndagen skall startavgift betalas före start och det krävs tre tävlingsdeltagare i bollen. Är man fem spelare, är en tre-boll och en två-boll godkänt.

Anmälan:
Ingen föranmälan krävs, men en Facebookgrupp finns för att underlätta kommunikationen med återkommande deltagare. Nya deltagare välkomnas och det ska vara enkelt att komma in i gemenskapen.

Starttider: 
Valfri Start Och Partner, (VSOP) används
Rekommenderad start är måndagseftermiddagar efter 16.30, men man kan spela på annan tid under måndagar om jobb eller annat krockar, samt söndag, dag före aktuell måndag. Spelare måste alltid ha en markör som också deltar i tävlingen. De som eventuellt spelar på söndagar måste boka tider själva.

Tävlingsdetaljer:
Omgångarna är hcp-grundande och spelas med en A- och en B-klass från tee 60 eller 57. A – hcp +8,0 – 14,9, B – hcp 15,0 – 36,0. Startavgiften 30 kr skall betalas före start, all sen betalning är ogiltig. Swish-betalning fungerar ej. Startavgiften skall användas till priser i slutspelet samt i elitverksamheten. 

Resultat:
Scorekort läggs i inkast för scorekort efter avslutad rond. Dagen efter registreras resultaten i GIT av personal i receptionen.