Aktuell banstatus

Pågående arbeten/upplysningar

Vid frost:
Endast spel från provisoriska tees till provisoriska greener.

Är det torrt och frostfritt gäller ordinarie greener. Spel från provisoriska tees.

Från 28 november gäller obligatisorisk slagmatta från fairway. 

Ängsbanan stängde för säsongen 7 november.

27 hål att spela

Allerum Golfklubb är en av nordvästra Skånes större golfanläggningar. Här finns möjlighet att både spela och träna golf - även utan Grönt Kort eller Golf-ID.

Ängsbanan - 18 hål

Ängsbanan är anläggningens 18-hålsbana som byggdes mellan 1992 och 1995. När klubben var nystartad spelades banan över 9 hål, dagens hål 5-13. På den tiden var många av klubbens medlemmar relativt nyetablerade golfspelare som slog både hit och dit. Vackra sensommarkvällar sommaren -93 och 94 kunde bolletare göra omfattande fynd av vita, men också gula, rosa och orangefärgade bollar, bland annat i stengärdsgården till höger om femmans främre tee, och till höger innan Flickornas damm på hål 9. Allt eftersom banan blev äldre och klubbens medlemmar lärde sig slå både längre och rakare förändrades spelbeteendet vilket också gjorde att bolletarna fick se sig om efter nya guldgruvor. Hans Fock stod för designen på 18 hålsbanan som 2010 fick namnet Ängsbanan. Golfbanan i Allerum blev den sista som Hans utformade, innan hans bortgång 2000. Ängsbanan är populär bland både nybörjare och elitspelare och kan göras riktigt utmanande från bakre tee 63, men också lite lättare från främre, 48. Totalt finns sex olika längder som kan anpassas efter väder, vind, slaglängd eller humör!

Hållbar och säker golf

Vår bana får ofta beröm för sin fina layout och spelstrategi. Det är förhållandevis kort mellan hålen och det uppfattas som lätt att hitta rätt, samtidigt som spelet på ett hål inte bör påverkas av spel på ett annat. Därför möts du av få skyltar med förmaningar eller riktningar. Vi tillämpar däremot Säker Golf, vilket innebär att banarbetare alltid har företräde och att kommunikationen mellan dem och spelare alltid ska vara tydlig och vänlig. Anläggningen har också mottagit Svenska Golfförbundets Miljödiplom. Vi strävar efter att hålla vår bana hållbar i lång framtid, och tillämpar bla. källsortering. Av den enkla anledningen ber vi spelare att ta med sig sitt avfall till närmast miljöstation.

Parkbanan - 9 hål Pay & Play

2001 öppnade Parkbanan, en kompletterande 9-hålsbana med par 36. Banan är sedan dess öppen för alla, s.k Pay & Play och är enligt många en av Sveriges finaste Pay & Play-banor. Ritningarna och utformning gjordes av Pelle Weimenhög. Parkbanan kan spelas från två längder och överraskar ofta förstagångsbesökaren med att vara ”en riktig golfbana” med två par fem-hål, fem par fyra-hål och två par tre-hål i vackert parklandskap inhägnat av trädridåer och gamla stengärdsgårdar.

Möjlighet att träna

Anläggningen har en stor driving range med möjlighet att träna från både matta och gräs, ett generöst övningsområde anpassat till både wedge- chip- och bunkerträning och tre puttinggreener. 
Polletter och pollettkort finns att köpa i shopen, enstaka polletter går också att köpa i receptionen och betalkort (Visa, Mastercard) går att använda direkt i automaten - perfekt utanför våra öppettider!

Klädsel

Vi anser oss ha en modern syn på klädsel på golfbanan. Den ska givetvis vara välvårdad och hel, men vi accepterar jeans och t-shirts om dessa är just välvårdade och fria från opassande tryck eller budskap. Sol- och brottarlinne, korta idrottsshorts, träningsoveraller eller mysbyxor etc är dock opassande och inte tillåtet. Keps och huvudbonader får självklart användas, men vi ber er ta dessa av er när ni stiger in i klubbhuset eller restaurangen.