Välkommen till Ängsbanan

Ängsbanan beskrivs som en öppen ängs- och parkbana med flera inslag av vatten och ruff. Hål 5-13 invigdes 1993 och hål 14-4 1995. Spelare kan välja på att spela banan från 4800-6300 meter. Sex olika längder finns; 48, 51, 54, 57, 60 och 63.

Kiosk
Vi har en jättefin kiosk efter hål 9 som vi gärna ser att ni tar en kort paus vid, men när framförvarande parti lämnar green på hål 10 så är det er tur att spela! Vill ni stanna längre måste ni kommunicera med bakomvarande spelare så att de får möjlighet att gå igenom om de önskar ett kortare uppehåll än ni. Under säsongen är kiosken bemannad under högsäsong och här finns ett brett utbud av varma och kalla drycker, smörgåsar, korv med bröd, kanelbullar och konfektyr. Kaffemaskinen är alltid igång, även när kiosken är obemannad. OBS! Nytt nummer från 2022! 

Toaletter
Toaletert finns i kioskbyggnaden och en ny toalett finns efter hål 15. Denna toalett kommer från Alltoa och är en handikappanpassad modell av Kabuza. 

Kommunicera med våra greenkeepers!
Kom ihåg att banpersonalen har företräde på banan! Spela aldrig över en maskin, stillastående som i rörelse, och se till att ha kontakt med banpersonalen om spel sker i närhet av maskinerna. Vink, vink!

Boknings- och betalinfo 
Tidbokning på Ängsbanan gäller hela året, alla dagar mellan 06.00-20.00. Den är öppen för hela året och alla har möjlighet att boka minst två tider per dag och kan maximalt ha fyra aktuella bokningar samtidigt under säsongen. Variation förekommer mellan medlemskategorierna. En gäst kan ha två tider bokade samtidigt. 

Får du förhinder eller ändrade planer ber vi dig respektera alla andra genom att avboka tid som du inte kan utnyttja i god tid, helst 24 timmar innan starttid. Se policy för avbokning av större grupper här. 

Avbokning eller förändring av antalet spelare i er starttid kan göras fram till 2 timmar före start. Om så inte sker kommer den som bokar starttiden vid första tillfället få en varning. Vid upprepade tillfällen (fler än 2 gånger) kommer den som bokat att debiteras, för medlemmar halv greenfee och för gäster full greenfee. 
Väljer du att betala din greenfee i förväg via MinGolf (Swedbank Pay) ska du tänka på att reglerna för återbetalning är enligt följande: 
100 % återbetalning = avbokning minst 2 dygn före speltid. 
50 % återbetalning = avbokning senast 1 dygn före speltid. 
Alla rabatter (tex "spel med medlem" är inte automatiskt aktivererad i MinGolf. Vid dessa tillfällen bör betalning göras på plats för att rabatten ska kunna ges). 

Tid bokas via MinGolf på golf.se, via receptionen eller terminalen. Vid kö betjänas kund som befinner sig på plats receptionen först, därefter väntande samtal och därefter väntande på plats igen. Är receptionen stängd kan tid bokas i shopen. Samtliga spelares Golf-ID skall alltid uppges och ankomstanmälan skall göras senast 10 minuter före start i receptionen eller via terminalen. Om ej så sker kan tiden lämnas till annan spelare. Receptionen har rätt att fylla ut tomma platser i bollen.

Speltempo
Speltempot är generellt ganska högt på Ängsbanan. Mätningar har visat att snittrundan tar 4 timmar och 5 minuter inklusive kioskpaus en vacker sommardag med hög beläggning. Vi hyllar ett bra speltempo och upplever att golfarna når bättre resultat och är på gladare humör när spelet flyter på. Har ditt parti svårt att hålla tempot till bollen framför er, ber vi dig släppa igenom snabbare spelande partier. Den spelare med lägst hcp i sällskapet ansvarar för att tempot hålls och efter 30 sekunders letande måste bakomvarande parti släppas igenom.

Tjuvspel
Tjuvspel är strängt förbjudet och den som ertappas åläggs betala dubbel greenfee och blir rapporterad till hemmaklubb. Vi genomför kontroller med jämna mellanrum!

Hund

På båda banorna är det tillåtet att ha med hund under sällskapsronder, ej tävling. Denna skall alltid vara kopplad och om medspelare i bollen har invändningar är det hund och husse & matte som får stiga åt sidan. Eventuella olyckor plockas upp av matte eller husse. Missbruk beivras!

Klädsel
Vi anser oss ha en modern syn på klädsel på golfbanan. Den ska givetvis vara välvårdad och hel, men vi accepterar jeans och t-shirts om dessa är just välvårdade och fria från opassande tryck eller budskap. Sol- och brottarlinne, korta idrottsshorts, träningsoveraller eller mysbyxor etc är dock opassande och inte tillåtet. Keps och huvudbonader får självklart användas, men vi ber er ta dessa av er när ni stiger in i klubbhuset eller restaurangen.

Övrigt

  • Övningsspel mot ordinarie green är ej tillåten. 
  • Bollar som slås ut i åkrarna utanför banans gräns eller på tomten till höger om hål 12 får ej hämtas. Respektera växande gröda!
  • Egen förlorad boll i dammarna får givetvis plockas upp, men övrigt "bollfiske" är förbjudet.
  • Vid dimma skall sikten horisontellt vara minst 250 m. 

Sist men inte minst...
Viktigt att tänka på är att alltid njuta och ha en trevlig vistelse på anläggningen och att aldrig spela så snabbt att du glömmer att återplacera din uppslagna torv, kratta efter dig i bunkern eller laga ditt, eller spelpartnerns nedslagsmärke! Ta hand om varandra och våra banor och njut av vår anläggning precis som vi själva gör! Vi önskar er en skön runda och trevlig vistelse hos oss.

Greenfeepriser

1

Par
5
Index
9
63
538m
60
511m
57
445m
54
445m
51
432m
48
401m

1

Par
5
Index
9
63
538m
60
511m
57
445m
54
445m
51
432m
48
401m

Banrekord

Tee 63

Oscar Lengdén

Rya GK   

63 (-9)

Tee 60 

Lamin Sisawo Touray 

Allerum GK 

67 (-5) 

Tee 57 

Åke Nilsson Araslövs GK 63 (-9)

Tee 54 

Elsa Svensson
Linda Lundqvist

Vasatorps GK
AIK GK

65 (-7)

Karaktär

Öppen parkbana

Stimp

-

Grässort

Tee

Rödsvingel

Fairway

Rödsvingel

Green

Vitgröe

Klipphöjder

Tee

9,0 mm

Fairway

13,0 mm

Green

3,5 mm

Slope