Välkommen till Parkbanan!

Välkommen ut till Parkbanan- eller Allerum Park som vi också kallar den. Denna 9-hålsbana har par 36, erbjuder två par 5-hål, fem par 4-hål och två par 3-hål. Många tror att det är en korthålsbana, men så är det alltså inte! Banan är en ”riktig” bana som är öppen för alla – även för de som saknar Grönt Kort eller tidigare erfarenhet av golf. 

Det finns två olika längder att spela från; tee 52 och tee 45. 
Generellt är tee 45 oftast lämplig för de som inte testat på golf tidigare och endast har lite erfarenhet, och för de som har kortare slaglängd. Tee 52 spelas drygt 600 meter längre över nio hål och passar etablerade spelare och de som testat på golf förut. Vill du spela, men saknar utrustning finns detta givetvis att hyra genom shopen.

Boka Parkbanan - Pay & Play
Alla tider mellan 06.05-19.55 är bokningsbara. Du kan boka via receptionen, MinGolf och terminalen i klubbhuset. Alla har möjlighet att boka två tider per dag och kan maximalt ha fyra aktuella bokningar samtidigt under säsongen. Under sommaren (juni, juli och augusti) måste minst en i varje boll ha ett aktivt medlemskap i någon klubb och hcp 54,0 eller lägre. 

Greenfee betalas alltid före spel. Önskar du spela ett varv ytterligare bokas ny tid i bokningssystemet. Saknar gäster kontanter och både reception och shop stängt erbjuds möjlighet till betalning via Swish.
All information om betalning finns inne i klubbhuset vid receptionsdisken och vårt Swish-nummer är 123 055 3099.

Avbokning eller förändring av antalet spelare i er starttid kan göras fram till 2 timmar före start. Om så inte sker kommer den som bokar starttiden vid första tillfället få en varning. Vid upprepade tillfällen (fler än 2 gånger) kommer den som bokat att debiteras, för medlemmar halv greenfee och för gäster full greenfee. 
Väljer du att betala din greenfee i förväg via MinGolf (Swedbank Pay) ska du tänka på att reglerna för återbetalning är enligt följande: 
100 % återbetalning = avbokning minst 2 dygn före speltid. 
50 % återbetalning = avbokning senast 1 dygn före speltid. 
Alla rabatter (tex "spel med medlem" är inte automatiskt aktivererad i MinGolf. Vid dessa tillfällen bör betalning göras på plats för att rabatten ska kunna ges). 

Toalett 
Toalett finns efter hål 4. Denna toalett kommer från Alltoa och är en handikappanpassad modell av Kabuza. 

Att tänka på...
Eftersom spelare på Parkbanan har blandad erfarenhet av golf och golfens regler ber vi alla respektera varandra och tänka på följande;

 • Fyra personer är max per parti. Alla ska ha varsin utrustning och detta finns att hyra i shopen.
 • Start sker var 10:e minut och lämpligt säkerhetsavstånd skall hållas till framförvarande grupp liksom bakomvarande.
 • Tid skall alltid vara bokad och gäster skall betala greenfee före spel. Alla tider mellan 06.05-19.55 är bokningsbara. Tid bokas via receptionen i första hand, därefter shopen. Ni kan också boka själva via Min Golf. Spelare utan golf-ID eller aktivt medlemskap måste bokas manuellt via receptionen. Detta är ej möjligt via MinGolf. Betalning via Swish är möjlig när reception & shop är stängda.
 • Ankomstanmälan skall göras senast 10 minuter före start i receptionen. Om ej så sker kan tiden lämnas till annan spelare. Receptionen har rätt att fylla ut tomma platser i bollen.
 • Banpersonal har alltid företräde – kommunicera tydligt!
 • Nio hål bör inte ta mer än 2 timmar att spela. Håll ett gott tempo!
 • Om bakomvarande parti spelar snabbare och om grupp har svårt att hålla rekommenderat tempo, skall dessa släppas igenom genom att kliva åt sidan och tydligt kommuniceras genom exempelvis ”vinkning”. Håll koll både bakåt & framåt! Den spelare med lägst hcp i sällskapet ansvarar för att tempot hålls!
 • Efter 30 sekunders letande måste bakomvarande parti släppas igenom.
 • Vid minsta risk att slå en boll mot någon annan, ropas ”FORE!”
 • Uppslagen torv skall alltid återplaceras och på green ska nedslagsmärken lagas.
 • Kratta alltid igen fotspår och andra ojämnheter i sandbunkern. Krattan ska placeras i bunkern (även skaftet så att gräsklipparna kan passera utan att föraren måste flytta krattan från gräset), parallellt med spelriktningen så bollar inte "stoppas upp".
 • Övningsspel mot ordinarie green är ej tillåten. 
 • Egen förlorad boll i dammarna får givetvis plockas upp, men övrigt "bollfiske" är förbjudet.
 • Vid dimma skall sikten horisontellt vara minst 250 m. 

Sunt förnuft och ömsesidig respekt gäller för att alla ska ha en trevlig upplevelse hos oss! Missbruk beivras och personal har rätt att avfärda spelare från banan som inte följer ordningsreglerna. 

Tjuvspel
Tjuvspel är strängt förbjudet och den som ertappas åläggs betala dubbel greenfee och blir rapporterad till hemmaklubb. Vi genomför kontroller med jämna mellanrum!

Hund
På båda banorna är det tillåtet att ha med hund under sällskapsronder, ej tävling. Denna skall alltid vara kopplad och om medspelare i bollen har invändningar är det hund och husse & matte som får stiga åt sidan. Eventuella olyckor plockas upp av matte eller husse. Missbruk beivras!

Klädsel
Vi anser oss ha en modern syn på klädsel på golfbanan. Den ska givetvis vara välvårdad och hel, men vi accepterar jeans och t-shirts om dessa är just välvårdade och fria från opassande tryck eller budskap. Sol- och brottarlinne, korta idrottsshorts, träningsoveraller eller mysbyxor etc är dock opassande och inte tillåtet. Keps och huvudbonader får självklart användas, men vi ber er ta dessa av er när ni stiger in i klubbhuset eller restaurangen.

Sist men inte minst...
Viktigt att tänka på är att alltid njuta och ha en trevlig vistelse på anläggningen och att aldrig spela så snabbt att du glömmer att återplacera din uppslagna torv, kratta efter dig i bunkern eller laga ditt, eller spelpartnerns nedslagsmärke!

Vi önskar er en skön runda och trevlig vistelse hos oss. Ta hand om varandra och våra banor och njut av vår anläggning precis som vi själva gör!

Greenfeepriser

1

Par
5
Index
5
52
425m
45
392m

1

Par
5
Index
5
52
425m
45
392m

Hålbeskrivning

Karaktär

Parkbana

Stimp

2015-10-01

9.5

Grässort

Tee

Rödsvingel

Fairway

Rödsvingel

Green

Vitgröe

Klipphöjder

Tee

8,0 mm

Fairway

13,0 mm

Green

3,0 mm