Allerum Open 2015

För femte året i rad spelades Allerum Open under första helgen av maj. Årets vinnare heter Philip Eriksson, Hallstaviks GK och Annelie Weimenhög, Vasatorps GK.

5-års jubileum för Allerum Open

Den femte upplagan av Allerum Open avgjordes söndagen den 3 maj. Ännu ett år prickade vi in helgens finaste väder och de 84 deltagarna kunde spela de båda varven i mestadels sol och svaga till måttliga vindar.

73 herrar spelade från tee 63 och 11 damer från tee 54.
Det bjöds på ett par eaglar, och på hål 3 slog Niklas Kristensson från Skyrup slog till med en hole in one på hål 3 under varv 1.

Efter 36 hål stod Philip Eriksson från Hallstaviks Golfklubb som segrare i herrklassen efter scorerna 71 + 70, 141.
I damklassen krävdes utöver de båda varven två extra särspelshål för att skilja Annelie Weimenhög, Vasatorps GK, 74 + 71, 145 och Emelie Borggren, Skyrups GK, 73 + 72, 141. Särspel spelas i Allerum Open på hål 17 och 18 tills någon gör ett bättre resultat än den andra. På 17:e hålet gjorde båda tjejerna bogey och särspelet fortsatte därmed till sitt andra hål. På hål 18 slog Annelie efter en lång drive in andraslaget på green och kunde med en tvåputt för birdie ta hem segern i tävlingen.

För Allerums egna herrar gick det bäst för Lamin Touray som slutade på en delad 10:e plats.

Stort tack till alla inblandade i arrangemanget, allt från starters, domare till banpersonal och restaurang för ännu ett lyckat arrangemang!

Kommentarer