Nils-Åke Nilsson 1944-2021

Allerum Golf AB har det tråkiga beskedet att meddela att en av anläggningens grundare och delägare har avlidit.

Nisse och Lena, augusti 2019.

Nils-Åke Nilsson var en av grundarna till Allerum golfbana under tidigt -90 tal och har under hela tiden tagit en aktiv del i anläggningens utveckling. Nisses jordbruksföretag tillförde bland annat lämpliga entreprenadsmaskiner för att bygga och anlägga banans olika delar.

Efter nyordningen som skedde 2008-2009 var Nisse en av de tre delägarna som valde att driva verksamheten vidare vilket bland annat har inneburit en enorm utveckling av banan och klubbhuset som också har lett fram till det anseendet anläggningen har idag.

Nisse beskådar avgörandet av Scandic PGA Championship i augusti 2019.

Nisse hade många strängar på sin lyra och hade den goda förmågan att kunna förverkliga idéer till slutgiltiga resultat.

Ett favoritintresse var att föra förhandlingar med olika utomstående entreprenörer och man kunde ofta se Nisse komma med sin kära tumstock som han gärna alltid använde för att åskådliggöra sina förslag.

Ett av många "blomsterhav" som Nisse lät plantera

Han levde efter ett motto som kan sammanfattas ”att ska något göras så ska det göras ordentligt” vilket syntes inte minst i samband med de stora internationella damtävlingarna vi haft då han gärna ville ”piffa” anläggningen med lite extra blommor och pynt. Ni som hade möjlighet att närvara under dessa tävlingar kunde därmed se hundratals planterade krysantemum just för dessa arrangemang.

Nisse hade även en förmåga att ta emot moderna synsätt som blev accepterade och förverkligade även om han allt som oftast framhävde att ”han inte hade körkort på datorer” och trivdes bra med penna och papper.

Våra tankar går till Nisses hustru Lena som är ett känt ansikte på klubben och hans barn Louise och Carl-Oskar.

Vila i frid!