Säsongsavslutning för Faddergolfen

Lördagen den 25 september genomfördes avslutningen av årets Faddergolf dvs Söndags- och Torsdags-golfen. Sedan vi började i april har vi under 25 söndagar och 23 torsdagar med stöd av ett 35-tal faddrar kunnat erbjuda dels våra befintliga medlemmar i hcp-intervallet 37-54 och dels de personer som gått någon av vårens Grönt Kort-kurser en möjlighet att komma ut och spela på Parkbanan för att utveckla sin golf. Totalt har ett 45-tal ”adepter” varit aktiva i denna verksamhet.

Tillsammans med klubbens golfpro Stefan har vi under våren också anordnat ”Kom-igång-aktiviteter” som väckt till liv ganska många övervintrade swingar. Under ledning av Tina Holmberg och Madelaine Hjalmarsson har det genomförts ett antal välbesökta regelvandringar ute på banan.

I lördags morse var stämning mycket hög men lite nervös när 26 adepter och 22 faddrar bildade 12 fyrmanna-lag för att spela den avslutande Scramble-tävlingen med kanonstart under ledning av Michael Camitz. Oavsett lagens resultat var det idel glada miner under återmarschen till klubbhuset.

Efter drygt 2 timmars spel på Parkbanan väntade gemensam lunch och prisutdelning i restaurangen. Dagen avslutades med information om vilka tankar som finns om Faddergolfen 2022 och hur vi ser på vikten av denna för att få fler kvinnor att komma igång med sin golf.

Resultat av Scramble-tävlingen:

Två lag kom in på samma resultat (netto 17 slag) och samma spelhcp (20,0). Lotten fick avgöra.

1.
Marcus Reinert
Lena Askeroth
Åsa Nobel
Ulrika Westh

2.
Stig Persson
Monica Andersson
Christina Gustafsson
Lars-Olof Pennander

3.     
Sven-Eric Johansson
Ingrid Andersson
Ann-Mari Westman
Gunvor Landgren

Den fullständiga resultatlistan skickas till alla deltagarna.

Till sist men inte minst!

Vi som hållit ihop Faddergolfen under 2022 riktar ett stort TACK till alla er FADDRAR som delat med er av kunskaper och erfarenheter till ADEPTERNA. Utan er hade vi aldrig kunnat genomföra denna uppskattade aktivitet.

Michael Camitz, Alison Dieden, Jan-Erik Olsson

Kommentarer