Allerum Open presented by Ahlsell 2020

Tredje upplagan av vår stortävling för damer blev något korrigerad med anledning av Covid-19. Tävlingen över 54 hål arrangerades under två dagar (13-14 augusti) med svenskt startfält och ingick i Nordic Golf Tour - den nya damtouren som skapats i samarbete mellan Sverige, Norge och Danmark.

Resultat

Hela resultatlistan finner ni här:

Ett stort grattis till Sara Kjellker från Ljunghusen som tog hem segern i Allerum Open presented by Ahlsell 2020!

Damproffsen till Allerum 13-14 augusti

Den internationella damtävlingen som vi arrangerade 2018 och 2019 (Turfman Allerum Open 2018 och Scandic PGA Championship 2019) spelades även 2020 – men i mycket mindre, Covid-19-anpassat, format.
Den blev inte längre en internationell tävling då LETAS (Ladies European Tour Access Series) inte fick arrangera tävlingar på svensk mark under augusti. Tävlingen kom istället att ingå i Nordic Golf Tour och hade ett svenskt startfält på ca 70 deltagare.

Tävlingen – Allerum Open presented by Ahlsell - var nedkortad till två speldagar och arrangerades med 36 + 18 hål utan cut den 13-14 augusti. Spelarna fick inte ha caddie och hade restriktioner med att inte få vara på anläggningen mer än en dryg timme före sin start och var tvungen att lämna anläggningen senast en timme efter avslutad rond. Allt spel skedde med löpande start från hål 1 och av säkerhetsskäl hade vi inte några funktionärsroller ute på banan under tävlingens gång. 

Vi fick inte uppmana till publik. Det arrangerades inte heller någon prisceremoni i anslutning till sista varvet. 

Givetvis hade vi sett framemot ett stort arrangemang med mycket folk och härlig stämning, men det får helt enkelt vänta till 2021 då både Svenska Golfförbundet och Helsingborgs Stad mycket gärna vill se en internationell stortävling på Allerum Golfklubb igen om pandemin tillåter.
För att ändå kunna följa vad som hände på tävlingen 2020 hade vi fotografer på plats som uppdaterade med bilder och information på vår Facebook och Instagram. Touren hade också representanter på plats och marknadsförde tävlingen i sina mediakanaler.

Facebook
Instagram
Tourens Facebooksida
Tourens Instagram