Publikinformation

Kom och se proffsen!

Välkomna att besöka Scandic PGA Championship som spelas mellan den 29-31 augusti 2019. 

Tävlingen ingår i LET Access Series - undertouren till damernas Europatour och Swedish Golf Tour. 
Den totala prispotten är 42 000 euro vilket gör tävlingen till en av de största på årets program. Tävlingen på Ängsbanan är rent av den näst största i hela Norden. 
132 spelare från 24 nationer kommer till start. 

Program vecka 35
Tisdag 27 augusti: Officiell inspelsdag - Fritt inträde 
Onsdag 28 augusti: ProAm med kanonstart kl. 08.00 och 13.00. (Tre amatörer + ett proffs bildar lag). - Fritt inträde 
Torsdag 29 augusti: Rond 1 med start från 08.00 från hål 1 och 10. Eftermiddagsstart från 13.00. 
Fredag 30 augusti: Rond 2 med start från 08.00 från hål 1 och 10. Eftermiddagsstart från 13.00. 
Lördag 31 augusti: Rond 3 med start från hål 1 08.00. De 45 bästa proffsen + delade resultat får göra upp om 42 000 euro. Prisutdelning följer direkt när vinnaren korats och beräknas till ca. kl. 15.00.

Inträde med fina förmåner

Inträde
Inträdet för att beskåda tävlingen på Ängsbanan är 60 kr för en dag eller 100 kr för alla dagar. (Gäller torsdag-lördag). Betalning görs enklast via SWISH i vår tävlingsentré, men kan också betalas med kort eller kontanter. Barn och ungdomar upp till 18 år går in gratis i vuxet sällskap.

Rabatt- och värdekuponger
Inträdet inkluderar ett jättefint kupongblad med rabatter och erbjudanden från partners till tävlingen. Bland annat erbjuds gratis kaffe & bulle i restaurangen eller i våra andra serveringar under tävlingsdagarna, greenfeerabatt på Ängsbanan och Parkbanan, ”2 för 1” på HIF-match, FCH-match och OV-match, fri träningsvecka på Aktiverum, Nordic Wellness och Filborna Arena, rabatt i inredningsbutiken Soluppgången, erbjudande från restaurangen på Scandic, Padel Crew och Coop på Kopparmöllegatan m.m.
 
Kom nära spelarna
Spelarna uppskattar publik och vi vill gärna se många av er där ute under tävlingsdagarna. Det kommer inte finnas några avspärrningar så det går att komma spelet mycket nära. Tänk på att det dock inte är tillåtet att gå upp på greenerna eller tee när spelarna är där, men intill är självklart OK. 
Se till att ha telefonerna på ljudlöst läge, fotografering är tillåten. Vill man prata med spelarna och ställa frågor är tillfället bäst efter avslutad rond när de lämnat scoring area.
 
Parkering
Parkeringsplatserna närmast klubbhuset och längs driving rangen samt på framsidan (husvagnsparkeringen) är reserverad för spelare, men platserna närmast vägen är tillgängliga för funktionärer och publik.
Det är också möjligt att parkera bil längs med hela poppelraden, längs Tursköpsvägen och hål 1 och 2. En annan möjlighet är att åka buss förstås.

Driving range, övningsområde och Parkbanan

Driving rangen och övningsområdet håller öppet hela veckan, men tävlingsdeltagare har företräde till alla platser från den 27 augusti-31 augusti. Grästee som är uppklippt framför slagmattorna är endast öppet för deltagare i Scandic PGA Championship under tävlingsdagarna. 

Parkbanan är öppen för spel under hela tävlingsveckan.

Bokning via receptionen, MinGolf och Sweetspot som vanligt. Ängsbanan är öppen under hela dagen den 26 augusti och efter 16.00 den 27 augusti. Mellan den 28-31 augusti råder startförbud.

Restaurang och extra serveringar

Under hela veckan är restaurangen öppen som vanligt för medlemmar och gäster och under tävlingsdagarna finns extra servering på altanen utanför klubbhuset. 

Där kommer det bland annat grillas korv och hamburgare och serveras dricka. Alkoholhaltiga drycker får ej medtagas utanför det inhägnande serveringsområdet. 

Uppe vid kiosken kommer också extra servering finnas för alla som följer spelare däromkring.

Räkafton fredag 30 augusti

Under fredagskvällen från kl. 17.00 arrangeras Räkafton i restaurangen och Frasse - rocktrubadur underhåller med trevlig musik. 

195 kr är priset per person som inkluderar räkor i en korg (250 g) att pilla själv, citron, aioli och vitlöksbaguette och ett glas öl/vin/alkoholfritt alternativ. Barn upp till 12 år äter för halva priset. 

Bordsbokning till restaurang@allerumgk.nu eller 0725 88 41 71. Även spelare, caddies och andra som rest till oss för tävlingens skull är hjärtligt välkomna att delta!

Följ resultatet online

För att följa tävlingen, se Scandic PGA Championship på Facebook eller ScandicPGAChampionship på Instagram. 

Resultatet kan ni följa här: https://golf.se/for-spelaren/tavlingar/swedish-golf-tour/tavling/#/competition/1822128/leaderboard