IGG Challenge 25-28 augusti 2022

Under vecka 34 kommer Challenge Tour och Indoor Golf Group Challenge till Helsingborg och Allerum. Tävlingen är en av två som spelas i Sverige under 2022 och arrangeras av Indoor Golf Group som driver inomhusgolfanläggningar i hela landet. Challenge Tour är undertouren till herrarnas Europatour som sedan årsskiftet fått namnet DP World Tour.

Tävlingen pågår mellan den 25-28 augusti och spelarna anländer några dagar innan. 156 herrar är i fältet och vi räknar med ca 25 representerade nationer. Prispotten är €250 000 och det är huvudsponsorn med partners som finansierar hela prissumman. 

Måndag den 22 augusti arrangeras ett kval för spelare som inte direktkvalificerat sig till tävlingen och tre så kallade wild cards delas ut till de som spelar bäst över 18 hål från tee 63.
Tisdag den 23 augusti är officiell inspelsdag och onsdag den 24 augusti är ProAm-dag då sponsorer och företag får spela tillsammans med proffsen. 
Torsdag 25 augusti - söndag 28 augusti rond 1- rond 4. (Cut efter fredagen). 

Alla klubbens medlemmar (både seniorer och juniorer) har fritt inträde till Indoor Golf Group Challenge under hela tävlingsveckan. Medlemskap ska kunna styrkas vid entrén genom inloggning i MinGolf via telefonen eller ett fysiskt medlemskort. Övriga besökare betalar 100 kr per dag (torsdag-söndag). Betalning via Swish.

Juniorer (från andra klubbar) erbjuds fritt inträde via anmälan här.

Parkeringsplatsen är under tävlingen reserverad för spelare och funktionärer i första hand. Publik hänvisas till att parkera mot popplarna längs Tursköpsvägen.

Under tävlingen är restaurangen abonnerad för spelare/caddies och tävlingsledning.

Publik erbjuds mat ute i tält vid klubbhusområdet samt vid kiosken och glasskiosken i paviljongen. Publik kommer att ha tillgång till shop och reception, men inte omklädningsrummen med hänsyn till tävlingsdeltagarna.

Mer detaljer och instruktioner följer närmare inpå tävlingen.