IGG Challenge 25-28 augusti 2022

Indoor Golf Group Challenge kom till Helsingborg och Allerum sista veckan i augusti 2022. Tävlingen var en av två som spelades i Sverige under året och arrangerades av Indoor Golf Group som driver inomhusgolfanläggningar i hela landet. Tävlingen ingick i Challenge Tour är undertouren till herrarnas Europatour som sedan årsskiftet 2021/2022 fått namnet DP World Tour.

Tävlingen pågick mellan den 25-28 augusti. 156 herrar fanns i fältet som representerades av nästan 25 nationer. Prispotten var €250 000.

Ett måndagskval arrangerades för nästan 70 spelare som inte direktkvalificerat sig till tävlingen och tre så kallade wild cards delades ut till de som spelade bäst över 18 hål från tee 63.

Tisdagen den 23 augusti var officiell inspelsdag och onsdagen den 24 augusti var ProAm-dag då sponsorer och företag fick spela tillsammans med proffsen. 
Huvudtävlingen spelades torsdagen den 25 augusti - söndagen den 28 augusti. En cut drogs efter fredagens varv och endast de spelare på bättre halvan fick fortsätta. Kraftigt regn ställde till det på lördagen, och tävlingen tvingades avbrytas. Den tredje - och därmed sista rundan genomfördes på söndagen. 

Slutsegrare blev Mikael Lindberg, AIK Golf. Stort grattis!

Resultatlista

Allerum Golf vill rikta ett stort tack till Indoor Golf Group för ett fantastiskt samarbete och möjligheten att få stå som värdbana för ett Challenge Tour-event!

Tack alla funktionärer!

Före, under och efter tävlingen fick vi oerhörd hjälp från ett 80-tal funktionärer som tillsammans med personal och övriga medarbetare gjorde veckan framgångsrik.

Stort tack till er alla för er medverkan! 


Se filmen som sammanfattar IGG Challenge 2022