Allerum Open presented by Ahlsell 2020

Tredje upplagan av vår stortävling för damer blev något korrigerad i år med anledning av Covid-19. Tävlingen över 54 hål arrangerades under två dagar (13-14 augusti) med svenskt startfält och ingick i Nordic Golf Tour - den nya damtouren som skapats i samarbete mellan Sverige, Norge och Danmark.

Resultat

Hela resultatlistan finner ni här:

Ett stort grattis till Sara Kjellker från Ljunghusen som tog hem segern i Allerum Open presented by Ahlsell 2020!

Damproffsen till Allerum 13-14 augusti

Den internationella damtävlingen som vi arrangerade i fjol och i förfjol (Turfman Allerum Open 2018 och Scandic PGA Championship 2019) spelas i år också – men i mycket mindre Covid-19-anpassat format.
Den blir inte längre en internationell tävling då LETAS (Ladies European Tour Access Series) inte får arrangera tävlingar på svensk mark under augusti. Tävlingen kommer istället ingå i Nordic Golf Tour och ha ett svenskt startfält på ca 70 deltagare.

Tävlingen – Allerum Open presented by Ahlsell - är nedkortad till två speldagar och arrangeras med 36 + 18 hål utan cut den 13-14 augusti. Spelarna får inte ha caddie och har restriktioner med att inte få vara på anläggningen mer än en dryg timme före sin start och måste lämna anläggningen senast en timme efter avslutad rond. Allt spel sker med löpande start från hål 1 och av säkerhetsskäl skall vi inte ha några funktionärsroller ute på banan under tävlingens gång. Vi har däremot behov av funktionärshjälp tisdagen den 11 augusti med skyltuppsättning och nedmontering efter rundan den 14 augusti. Vill man hjälpa till med detta kan man vända sig till bokning@allerumgk.nu

Vi får heller inte uppmana till publik. Det kommer inte arrangeras någon prisceremoni i anslutning till sista varvet. Att vi inte får uppmana till publik betyder däremot inte att det är förbjudet att vistas på anläggningen under tävlingsdagarna. Parkbanan är öppen, övningsområdena också och restaurangen tillgänglig för alla. Vi kan heller inte förbjuda promenader längs banan eller fågelskådning med kikare…

Givetvis hade vi sett framemot ett stort arrangemang med mycket folk och härlig stämning, men det får helt enkelt vänta till 2021 då både Svenska Golfförbundet och Helsingborgs Stad mycket gärna vill se en internationell stortävling på Allerum Golfklubb igen. För att ändå kunna följa vad som händer på tävlingen i år kommer vi ha fotografer på plats som uppdaterar med bilder och information på vår Facebook och Instagram. Touren kommer också ha representanter på plats för att marknadsföra tävlingen i sina mediakanaler.

Programmet
Tisdag 11 augusti – Inspel på Ängsbanan. Begränsat utbud med starttider erbjuds för medlemmar och övriga gäster på Ängsbanan. Parkbanan öppen som vanligt.
Onsdag 12 augusti – ProAm på Ängsbanan (Sponsorer spelar med proffsen). Startförbud på Ängsbanan under hela dagen. Parkbanan öppen som vanligt.
Torsdag 13 augusti – Tävlingsvarv 1 och 2. Startförbud på Ängsbanan under hela dagen. Parkbanan öppen som vanligt.
Fredag 14 augusti – Tävlingsvarv 3. Efter att alla tävlande startat gäller spel på Ängsbanan igen för medlemmar och gäster. Parkbanan öppen som vanligt.

Följ hemsidan och våra sociala medier för uppdatering. Det kommer nya besked löpande från touren.